Ovaj video je sniman samo 40 dana prije nego sto ce nas Nikola napustiti. Nikola i njegov sin su se popeli iznad rijeke Morave u Juznoj Srbiji niz najstrmije brdo sto je Nikola, kako kaze, ikada vidio.

Nas vodic, Marko Markovic, je predlozio Nikoli da ne ide dalje i ostane na dnu brda, ali Nikola se nakon par minuta odmora ipak odlucio da popne na vrh. Pored preljepog pogleda, uzivali smo u branju sljiva. Video je sniman u selu Prijanovici, kod Pozege.

Nikola na sebi igrom slucaja nosi zutu majicu koja na sebi ima slovo C. To je majica od Cal-Tech Univerzieteta koju je njegovom sinu Vladimiru poklonio Dejan Markovic koji je sin od nasih domacina i koji je na Cal-Tech Univerzittu doktorirao.

Kada smo vidjeli iz kako malog (ali preljepog) sela je Dejan Markovic dosao do Amerike, ja sam Nikoli rekao – “Tata, vidis li ti koliki je ovaj put presao da nesto napravi od svoga zivota. Ja sam ipak krenuo iz Zagreba.” Nikola se slozio.

U selu Prijanovici smo bili 2 noci i 3 dana i onda smo nastavili nase putovanje za Nish. Svrha putovanja je bila da otac i sin provedu malo vremena zajedno u nekim avanturama. Bilo nam je super i ljepo smo se proveli – ko bi rekao da ce ovo biti nase zadnje putovanje zajedno. Jako mi je drago da smo ovo putovanje uradili zajedno, jer da nismo, sigurno bi se osecala praznina i nedostatak “necega” da nismo.

Na selu je bilo par obroka za redom. Od sarmi, do domacih supa, kolaca, janjetine, svinjetine, super salata, slatkoga – sta covijek moze zamisliti.