Ovo je kolekcija starih slika iz zivota Nikole Cuka.

Slike nisu samo o Nikoli Cuku nego i o njegovim prijateljima i rodbini. Kolekciju stalno dopunjavamo i pokusavamo da budemo detaljni u opisu.

Ako imate slika koje biste zelite da oduguvjecite na ovim web stranicama, slobodno posaljite sliku sa objasnjenjem ko je na slici i javit cemo vam kad stavimo vasu sliku na ove web stranice.

[iphorm id="1" name="Nikola Cuk Photo Upload"]

Ovo se Nikolin brat Trivun slikao u Zagrebu sa lisicama oko vrata. Tu je oko 12 lisica oko njegovog vrata. Ova slika je slikana ispred Industrogradnje gdje je Nikola doveo Trivuna kod nekih inzinjera, i oni su ga slikali. Ova slika je uslikana 1968 godine. Te lisice je Trivun nalovio jer su lisice bile grabezljivci i lovci su bili nagradjivani za unistavanje lisica. Lovci ne bi dobivali pare, nego bodove. Unistavale su se i vrane.

Ovo je Nikola Cuk obucen u kauboja u jednoj fotomontazi. Nikola u ovom periodu ima svega 20ak godina. Detalje gdje je ova slika slikana ne znamo ali je nadjena u foto albumu od Trivuna Cuka koji je on na svu srecu uspio da sacuva. Nikolin sin Vladimir je ovu sliku vidio prvi put tek nakon sto se Nikola upokojio, i onda je sliku skenirao i stavio na Internet da ostane zauvjek sacuvana.

Nikola drzi sina Vladimira. Slika je uslikana 1972 ili 1973 godine u Zagrebu.

Ovo je Nikolina mama Jelena Cuk na ljevoj strani slice sa svojom jetrovom, zenom od Nikole Cuka. Nikola Cuk je srpski dobrovoljac koji je u banatu dobio zemlju dobrovoljacku u vreme prvog svetstog rata. Ovo je slikano na ulazu u staru kucu. Vrata stare kuce su bila jako niska i prozori mali zbog bolje zastite.

Ovo je slika iz JNA od Nikolinog brata, Sime Cuka, slikana oko 1952 godine. U vojsci je proveo dvije godine. Po struci je bio precizni aviomehanicar i iskustvo je sticao u Cehoslovackoj i Beogradu. Kazu ljudi da je cak nesto i izumio i dobio neke nagrade kod avijacije. Simo zivi u Zadru, i cesto puta obidje rodno mjesto Ruista.

Ovo je Nikolin Brat Trivun Cuk. Trivun na ovoj slici ima 19 godina. Trivun je sluzio u Titovog Gardi gdje su isli samo birani vojnici. Trivun je u Titovog gardi proveo godinu i pol dana. Nikola i Trivun su bili jako bliski, i redovno su se vidjali nakon sto se Trivun nastanio blize Nikoli u Beogradu.

Pogledajte jos starih slika