Ova fotografija prikazuje Nikolinog Sinovca, Boska Cuka (u sredini) koji je sluzio JNA. Slika je slikana za vrijeme odsluzenja regularnog vojnogna roka, 1980 godine u Nishu u Srbiji.

Ova slika je slikana oko 1970 godine, na Ruistima ispod stare kuce. Sa ljeva na desno, prvi red: Duska Cuk, Stanko Cuk, Jelena Cuk, Stricevic Ratomir. Drugi Red, sa ljeva na desno: Keka Cuk (cerka Trivuna Cuka), Dule Cuk (sin Trivuna Cuka), i Bosko Cuk (sin Trivuna Cuka). Kuca u gornjem ljevom cosku je stara kuca. Bijeli zid je ogradjivao konjusnicu jer Cukovi su nekada imali konje.

Slikano ispred stare kuce na Ruistima. Sa ljeva na desno: Buco Cuk (sin Sime Cuka); Bosko Cuk (sin Trivuna Cuka), Milivoj Stricevic (brat od Ratomira Stricevica). Drugi Red: Keka Cuk (cerka od Trivuna Cuka), Jelena Cuk (majka od Nikole Cuka) koja u rukama drzi svjeze osisanog Duleta Cuka (sina Nikolinog brata Trivuna Cuka).

Ovo su sa ljeva na desno: Keka Cuk, Pero Cuk, Irena Cuk i Keka Cuk (cerka od Stanka Cuka, Nikolinog Brata). Sa desne strane slike vidi se stara kuca. Kuruzana je izgradjena 1947 godine, par godina nakon sto su se vratili iz izbjeglistva. Kuruzana je sluzila za smjestaj kukuruza u klipu koji se koristio za palentu. Palenta je bila jedna od glavnih prehrambrenih sastojaka. Cukovi su uzgajali svoje kukurze u “Bakulinom Dolu” – i Trivun kaze da je to bio najkvalitetniji i najtvrdji kukuruz za mljenje u tom dijelu opcine.

Ova slika je slikana na ulasku u Bakulin Dol, sa desne strane od samog ulaza. Deđe se sijeno da ne zakisne. Na vrhu slike se nalazi Nikolin brat, Trivun Cuk, a Stanko Cuk dodaje sijeno Trivunu.  Sijeno smo koristli kao i svi ostali – za zimsku hranu za stoku.

Stanko pored kuruzane, do kuce, radi na pcelama. Ovo iza zida je sljiva. Cisti sace.

Ovo je Marija Cuk sa sinom Bucom. Marija je Nikolina snaja. Ovo je slikano ispred stare kuce koja se nalazi sa ljeve strane a u pozadini je stala sa sijenom. Djeca, posebno muski, su spavali u stali sa sijenom dok ih zima nije istjerala.

Porodica Cuk je prva koja je imala novi traktor u staroj opstini Zrmanja. Na slici je taj traktor i ova slika je slikana 1962 godine. Ovu sliku je najverovatnije slikao Simo Cuk koji je najvise od sve brace slikao. Na slici, traktor istovara sijeno i odlazi po drugi teret sijena.

Ovo je na slavi Svetog Luke. Trivun Cuk, Nikolin brat, je na ovoj slici sa cigaretom i ovo je porodica njegove zene, Danice Cuk. Oni slave Svetog Luku. Danica Cuk je iz sela Kom (Kopinjevac). To je udaljeno od ruista oko 7-8 kilometara, i to je oko 1 sat hoda jer je uzbrdo.

Pogledajte jos starih slika