Tuzni skupe, dragi nas Crni

Danas kad sam dobio zadatak da se u ime svih nas , tvoje djece, tvoje rodbine i prijatelja, oprostim s tobom , nisam znao kako da pocnem, a onda sam odlucio da pocnem onako kako si ti pocinjao svaki svoj novi dan.

Jutros nisu zazvonili telefoni tvojih prijatelja pcelara i ako se njima pricinjalo da zvone i vjerovatno ce im se jos dugo to desavati. Jutros nije bilo tvoga poznatog poziva: E, sta ima novo i jeli procvjetao bagrem i kadulja. Jesu li se Dani rojile pcele i kad ce Milojko nabaviti samovrcajuce kosnice.  Zivot cini i dobre i lose stvari.

Eto danas te ispracamo bez tvoje dvoje drage djece. Tvog Pere i tvoje Keke. Znamo da im se ovoga trenutka dusa para i srce puca sto nisu ovdje ali nesretne daljine i ova naopaka bolestina ucinise svoje. Porucujemo im s ovoga mjesta da budu borci kao sto si i sam bio i da izdrze, a mi ce mo, tvoja sestra koja te je malte ne u stopu pratila i svi  ovdje prisutni da ih zamjenemo.

Znam da ovoga trenutka svi mi ovdje prisutni u svojim sjecanjima prebiremo uspomene na tebe a nosimo ih puno, puno. Uvijek si bio zanimljiv u svojim pricama i jednako su te sa odusevljenjem slusali i odrasli i djeca, a one su dosezala od davnih hajduckih vremena kad si sa s svojim hajducima krao vlastiti med pa do danasnjih dana.

Tvoj zivortni put kad bi ga htio opisati ne bi stao ni u veliki roman, a bio je i tezak i veseo. Kako kada kao i svima u tvojoj blizini Djetinjstvo ti je prekinuo rat i sa spaljenog ognjista potjerao na Sinaj u pustinju u daleki EL Sat.  Dosavsi kuci sve spaljeno i unisteno. Islo se iz pocetka i onda kad se taman pocelo lijepo zivjeti, ponovo nesreca.  Ponovo spaljeno ognjiste i onda ponovo ispocetka.  Zidji pravi i zameci.

Sjecam se prvo sto si zametnuo bila je kosnica pcela. Nesretna sudbina te rastavi od tvoje supruge kojoj danas odlazis i od tvoje djece koju si tako rado docekivao kad bi dosli tamo iz te daljine. Posjetio si ti i Ameriku, vidio gdje ti sin radi i rekao. Svaka cast, ali moja su Ruista zakon. Danas se i ona oprastaju s tobom.  Icice oblaci iznad dola tvoga. Sijace i sunce i hucati bura a tvoja dusa ce biti tu negdje .  Neka ti je laka ova gruda koju si toliko volio.

Pocivaj u miru dragi nas Stanko, Crni

Nikola “Nino” Dronjak