Juče sam ti poslao pismo teško 160 grama. Poslao sam ti dvije kasete, jednu sa muzikom i jednu što smo ovdje snimali. Nisam u potpunosti zadovoljan sa kasetom što sam snimao, jer mislim da sam zabunom izbrisao dio tvog govora.

Naime, na toj kaseti nije ništa pisalo i kada sam je stavio da slušam ona je pokazivala da je prazna pa sam na njoj nastavio snimati.

Iduća kaseta će biti, ne samo bolja, nego odlična, jer sam savladao tehniku snimanja.

Za poslato pismo, avionski teško 160 grama, poslato kao obično pismo, platio sam 1.480 HRD, ili dinara. Ovo ti pišem jer znam da te cijene zanimaju. Pisaću mašinu sam očistio i podmazao pa ću da ti pišem urednija pisma. Znam da te sve zanima, što je normalno i pozitivno, ali nemoj ti previše da se opterećuješ sa ovim našim ratnim problemima, kojima nisi ni ti ni ja uzrok. To je politika koju su započeli moćni i veliki, neka im bude na savjesti.

Mislio sam da za danas završim sa pisanjem ali upravo dođe tvoje pismo pa ja ipak nastavih. Pišeš u vezi poteškoća oko učenja, posebno oko te, kako je ti zoveš, je**** više matematike. Znaš, ako nije savladana niža matematika, onda naravno da ne ide ni viša matematika. Matematika traži puno vremena i rada i kada krene ona se zavoli kao što ti voliš kompjutere. Znam da ti nije lako, to sam ti već pisao.

Pišeš da si uzeo jedan razred političkih nauka. To nije loše, jer politikom se bave i oni koji nisu završili nijednog razreda i koji bi trebalo da dobiju čistu nulu, ne jedinicu nego nulu! Ali, ipak se bave politikom, jer da nije tako ne bi bilo ovako kod nas. Sa političkim naukama i ruskim jezikom ti dopunjavaš tih 12 kredita, što je uslov za studiranje, koliko ja to razumijem.

Dragi sine,

Želim da ti kažem da se puno ne sikiraš i da te trenutni neuspjesi ne obeshrabljuju. Prije svega, treba da vodiš brigu o zdravlju, a onda o atletskim i akademskim problemima. Ti si samim tim što si otišao tamo i izbjegao ovaj glupi rat učinio previše i za sebe i za nas. Pokušaj zamisliti da si ovdje. Kada se sve ovo ima u vidu, i ratna i ekonomska i tvoja obrazovna i sigurnosna situacija onda i ti i mi možemo biti zadovoljni. Da zaključim sa ovim danom. Ti nastavi raditi na obrazovanju sistematski, temeljito, bez panike o nama i rezultati neće izostati. Samo nam se javi češće.

15.11.1992. nedelja

Jutros oko šest sati po našem vremenu si nas nazvao. To nas je mnogo obradovalo iako znamo da su telefonski razgovori preskupi. Juče smo mama i ja išli sa Stevom Ćopićem da donesemo svinjsku polovicu koju sam pisao na kredit preko pouzeća. Nismo dovezli polovicu jer me nije bilo na spisku. Ne znam da li namjerno ili greškom. U ova vremena i s obzirom na odnose koji vladaju među ljudima, sve je moguće. Sutra ću ići da provjerim.