El-Shatt1Iz novina Slobodna dalmacije od 28.02.2011 godine, te te  drugih  publikacijama, može se pročitati da je Slaven Letica u emisiji HTV.

“Peti dan” iznio tvrdnju da su britanci moguće izvršili ratni zločin, tako što su u El-Shatt    poslali oko 30.000 dalmatinskih hrvata.

Spomenuo je da je u  El-Shatt-u umro njegov mali brat i da se vodi kao žrtva Jasenovca. U potpisu ovog članka je Damir Polić.

Na ove  Slavenove navode Jakša Miličić (bivši gradonačelni Splita) ustvrdi da je “Slaven Letica lud” i da je njmu – JAKŠI, , El-Shatt spasio živit, a velika je istina da se tamo išlo samo da se spasi život.

Samo iz moga zavičaja Ruišta-Zrmanja, općina Gračac, bilo oko 100 djece i majki ( Ćuk,Rakić, Jarić, Brkić, Tojaga, Milanović zatim iz Mokrog Polja, Djevrsaka i.td.—-svi srpske nacionalnosti. Moja sestra Nevenka i rodjak Ratomir umrli su u El-Shatt-u, tamo su im podignuti spomenici sa ćiriličnim natpisom, nadam se da ih niko nije srušio, kao što je priznaćete u Hrvatskoj toga bilo nakon dolaska na vlast bratije Slavena Letice.

Od Ruišta i Zrmanje pratila nas je 19-dalmatinska divizija u kojoj je poginuo moj brat Dušan, kretali smo se samo noću  preko . Zira, Jabukovca, Muškovaca; Bilišana, tako do mora zatim Visa. Spomenik u El-SHatt-u pamtim pod imenom ŽALOSNA MAJKA.

Gospodin Letica, treba da zna da je u El-Shatt-u bilo srba i hrvata po 50%. Ovo je slobodna procjena-

U El.- Shatt-u išao sam u prvi zatim u drugi razred, učiteljica-razrednica bila je Savka Dabčević-Kučar.