Čekao sam da mi sin dodje i sa zadovoljstvom unaprijedio kompjuter na kojem provodim sve vise vremena dnevno. Kupio sam Dell 24” inch monitor koji zaista ima fantastičnu sliku i bezičnu tastaturu i miš da mi se stalno ne mješaju žice na stolu. Kompjuter je isto tako Dell i slika je apsolutno fantastična. Unaprijedio sam Internet i sada imam 6MB download, sto mi omogucava da učitavam novine iz cijelog svijeta mnogo brze kao i video bez tako mnogo čekanja kao prije.

Kada sam išao u Radijus Vektor sam da poboljšam internet, bili su jako neljubazni kada sam ih pitao sta mi preporucuju za brzi internet. Kada sam ih pitao šta preporucuju za korisnika poput mene i šta bi bilo najbolje za mene s obzirom za sta koristim Internet, devojka koja radi u Radijus Vektor mi kaze “Vi najbolje znate šta je najbolje za vas, ne možemo mi znati sta je najbolje za vas.” Kako čovjek od 75 godina da zna sta je najbolje za njega na Internetu? Zbog toga sam čekao da mi sin dodje i da trenutnih 512kb download povecamo na meni nevjerovatnih 6 MB download – barem tako kazu. Da li su nam da potpišemo neki čudan ugovor u kome ne spominju brzinu – samo koliko smo mi njima dužni. Kaže sin to je Srbija.

Evo mene kako spremam svoj stari Dell kompjuter na balkonu. Ljepo ga pakujem – mozda će nekome biti od koristi ako hoće da ga koristi za početni kompjuter kao što sam ga ja koristio.